Abborvannsbekken: en kløft med en høyere foss

Rett nedenfor der veien fra Østernvann slutter og går over i en sti, går Abborvannbekken gjennom en kløft med stup på begge sider. Vanskelig tilgjengelig nedenfra, og for å ta bilder ovenfra hadde det vært fordelaktig med en grensag, og denne dagen også lange pigger på støvlene. Men vannføringen var såpass stor at det måtte bli bilde likevel.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

11 Des 2014

Abborvannsbekken: en gammel møllevei

Av Odd Tore Saugerud

Parallelt med bekken har det vært noen antydninger til steinsettinger etter en gammel vei. Her, ved Møllefossen på bilde nr. 22726, er det laget en tydelig hylle av passende bredde for en tømmervei. Den fortsetter utydelig videre vekk fra bekken, men var nok likevel en adkomstvei til mølla som lå her for lenge siden.

11 Des 2014

Abborvannsbekken: en frisk foss

Av Odd Tore Saugerud

Veien fra Brunkollveien til Abborvannsbekken via Fløytemyra ender ved et par armerte betongbjelker som vist på bilde nr. 17964. Videre oppover langs bekken er det ikke merket noen sti på hverken nye eller gamle orienteringskart, derimot en til dels trang dal med sidestup og potensial for fine fosser. Dette er den første og den nest største.

10 Des 2014

Var det Jesus?

Av Nina Didriksen

Noen solstråler skaper stemning på stien sør for Vensåsseter, på en av årets korteste dager. Noen sekunder senere var strålene, og magien, borte.