Sesongstart ved Sollihøgda

Lørdagen bød på sol og muligheter for skitur fra Høymyr ved Sollihøgda. Det var et par-tre kuldegrader og tørrsnø, men snødekket var ganske tynt her på Djupdalsveien. Det var derfor lurt å benytte gamle ski. Forholdene var brukbare fra parkeringsplassen på Høymyr til enden av lysløypa.

Sesongstart ved Sollihøgda

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

04 Des 2014

Vinterstille på Kølabonn

Av Odd Tore Saugerud

Kølabonn er en annen av de tre husmanssplassene under Tveiter. Denne dagen var det vinterstille der med et tynt snølag og tåke mens ettermiddagslyset svant hen.

04 Des 2014

Enda en murrest etter Tveitersaga

Av Odd Tore Saugerud

Murrestene på bilde nr. 22694 er sannsynligvis etter vannhjulet på saga. I fortsettelsen av disse, men litt høyere i terrenget, står dette som sannsynligvis er en pillar. Saga ligger i bratt terreng, og det er rart å tenke på at den var i drift til omkring år 1900. Vi har ikke funnet rester etter inntaksdemningen til saga og støtter til vannrenna ennå, det må vente til marken er snøfri og været er varmt.

04 Des 2014

Fundamentrester etter Tveitersaga

Av Odd Tore Saugerud

Tveitersaga ligger ved Gupuelva rett nedenfor utløpet av Fåbekken. Her var det sag allerede på 1600-tallet, men disse fundamentrestene er fra saga som ble satt opp på samme sted i 1795. Fløyta og Gupuelva er samme vassdrag/elv, men den skifter navn etter demningen for Tveitersaga etter Nedre Fløyta, se bilde nr. 12503.