Like ved Dronningens utsikt

Dronningens utsikt er et flott utsiktspunkt som ligger nordøst for Kleivstua og med utsikten til Kongen til venstre på bildet. Etter en lang periode med gråvær, regn og tåke, var det i dag en ren nytelse å kunne se utover Tyrifjorden med skogkledde øyer og holmer, og frodig og velstelt kulturlandskap rundt fjorden. I det fjerne ser vi snekledte Vikerfjell, Norefjell og Blefjell. Bildet er tatt litt sør for det opprinnelige utsiktspunktet, altså ikke langt fra Kleivstua.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

24 Nov 2014

Undergangen ved Øverland

Av Erik Unneberg

Øverland er et av de mest populære innfallsportene til Bærumsmarka. De fleste velger å ta seg inn til Nygård eller Sæteren, og man kan starte fra Gamle Ringeriksvei, som vi ser på bildet. Parkeringsplassen ligger rett utenfor bildets høyre side, og man benytter da helst undergangen for å komme seg over til motsatt side av veien, ved Øverland gård. Selv om det var mandag, var det noen mennesker på tur her, men fotografen var mer opptatt av at det var antydning til sol en stund. Slike glimt har vi ikke hatt mye av i november.

24 Nov 2014

Fossum

Av Erik Unneberg

Fossum er et populært utgangspunkt for turer i Bærumsmarka. Det er nok mange som gleder seg til å spenne på seg skiene herfra, men først må det bli skiføre.

23 Nov 2014

Skiløypa over Jongsmyr

Av Berit Saghaug Mørck

Foreløpig får vi nøye oss med å gå til fots i skiløypa over Jongsmyr, men forhåpentligvis blir det skitur her senere i år.