Underveis til London

Årets juletre til London ble i formiddag hugget nord for Breisjøen ved veien opp til Lilloseter, med stort oppmøte av elever fra den engelske skole i Oslo og fra Ammerud skole. Ordfører Fabian Stang overrakte Oslo bys gave, det var bevertning til store og små, og sannelig var det tilløp til snø i luften også!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

18 Nov 2014

Øyungsdammen og brua med Øyungskollen i bakgrunnen

Av Odd Tore Saugerud

Tåka over Øyungskollen inspirerte til en liten fotoavstikker på damkronen. Helt vindstille på Øyungen, heller ingen mennesker å se i skogen i løpet av dagens tur.

18 Nov 2014

Brua nedenfor Øyungsdammen

Av Odd Tore Saugerud

Mange har gått eller syklet over brua nedenfor Øyungsdammen, men de fleste har vel ikke sett den fra denne vinkelen. Det er tydelig at bruspennet ligger i nøyaktig samme retning som fløtningsløpet for å sikre at stokkene ikke satte seg fast. I tillegg er det to store stikkrenner ved siden av bruspennet. En sikkerhetsventil i tilfelle tømmervase?

18 Nov 2014

Stålhaker for forsterkning

Av Odd Tore Saugerud

Enda nærmere Øyungsdemningen går elva i buktninger gjennom fosser og stryk. Her var tydeligvis påkjenningene på skåmurene i yttersving store, for topplaget av steinblokker holdes sammen av stålhaker som er kilt inn i hull boret i blokkene. Det må ha vært et slit med datidens verktøy.