Det er vått i skogen!

Nei, dette er ikke Fiskelaustjern, men svært nær, og Atie kan se tjernet fra der hun står. Dagens tur hadde til hensikt å sjekke ut om strekningen fra Burud p-plass til Fiskelaustjern var brukbart gangbar for DNTs seniorturer på tirsdag og onsdag. Med diverse små omveier fant vi at det ville være forsvarlig, og at dette var den største vannansamlingen de ville måtte passere underveis. Denne vil ikke bli et problem, men derimot gjørmehullene i myrstrekningene og der hvor stien/løypa går over grasbunn. Nå er det så vått at grunnen er helt oppbløtt, og særlig sykler kjører langt nedi og ødelegger bæreevnen fullstendig.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

10 Nov 2014

Et nyvasket Skriverberg

Av Odd Tore Saugerud

Etter at Dagmar hadde herjet, var Skriverberget fullstendig dekket av granbar. Dette har blitt ryddet vekk, og denne dagen fikk berget enda en ekstra dusj. Atie leter etter den eldste innskriften, men i regnvær er kontrastene små, og hun fant den ikke. I bakgrunnen anes bjørka til venstre på bilde nr. 22590.

10 Nov 2014

Overlevende trær ved Skriverberget

Av Odd Tore Saugerud

Da Dagmar herjet i julen 2011, gikk det hardt ut over skogen rundt og vest for Skriverberget, se bilde nr. 22591. I tåka denne dagen var to av bjørkene som overlevde både Dagmar og opprydningen etterpå, ganske dekorative. Skriverberget er synlig rett ovenfor den nedre del av stammen på bjørka til venstre.

10 Nov 2014

Kringletjerns hovedvannkilde

Av Odd Tore Saugerud

Kringletjern ligger rett vest for skiløypa mellom Burud og Fiskelaustjern. Denne navnløse myra rett øst for skiløypa er hovedvannkilden til tjernet. Grasmyr med fortsatt friske rødfarger, skrantne trær, og midt i et ikke passerbart område. Bare elgen manglet i tåka denne dagen.