Fossen i bekken fra Isimyra

Rett før stien fra Solfjellstua til gården Markebekk krysser Markebekken, kaster bekken fra Isimyra seg utfor disse skrentene i en mer enn ti meter høy foss før den renner ut i Markebekken. Ganske pen å se på, men den var sikkert mer imponenerende som flombekk dagen før. Graset langs bekkeleiet viste tydelige spor etter mye større vannføring. Stien fra Solfjellstua til Markebekk blir etter hvert til en tydelig opparbeidet tømmervei, med flere utløpere. Den går gjennom Enli og Isi naturreservater, og er verdt en tur.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

20 Okt 2014

Et stativ med tank

Av Odd Tore Saugerud

Rett ved oppkommet ligger dette stativet. Tanken med rørstuss i bunnen tyder på at dette har vært en vanntank på høye ben, kanskje en trykktank for vannforsyningen til Solfjellstua. Kanskje gamle bilder viser hvordan denne var plassert? H. Kolstad mener at dette var en soloppvarmet tank for offisersdusjen på Solfjellstua, ref. Skui Vels Årsberetning 2014.

20 Okt 2014

Spor etter en brønn

Av Odd Tore Saugerud

Litt lenger nede langs stien krysser den en liten bekk. Nedenfor den store steinen er det et dypere oppkomme med noen grønskekledde materialrester. Dette er sannsynligvis spor etter brønnen til Solfjellstua. På orienteringskartet Eineåsen (1997) er det avmerket brønn i denne posisjonen.

20 Okt 2014

En ruin vest for Solfjellstua

Av Odd Tore Saugerud

Fra blåstien videre mot vest fra Solfjellstua tar det av en svakere sti til venstre ned en liten dal. Her er det mosegrodde spor etter to steinmurer på litt forskjellig nivå. Selv om jeg var der oppe flere ganger før Solfjellstua brant ned, kan jeg ikke huske at det var noe hus der. På orienteringskartet Rognlia (1976) er det avmerket tre små bygninger vest for Solfjellstua, men ingen av disse er på nøyaktig samme sted som steinmurene.