Fin høststemning

På Tømmeråsen er det lagt godt til rette for en rast med fantastisk utsikt. Denne dagen var det i ferd med å skye til fra vest, og det var ganske disig. Det hjalp derfor ikke at sikteplaten pekte ut retningen mot Gausta, Kolsås var det fjerneste som kunne bestemmes med 100 % sikkerhet. Men høststemningen var upåklagelig.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

03 Okt 2014

Bladene samler seg ved odden med trekkflåten

Av Odd Tore Saugerud

Sporadisk vind langs Svartoren fra syd drev løvbladene nordover, og mange samlet seg her i denne lille vika. Selv om det fortsatt er varmt, er det tydelig at høsten mer enn lurer rundt hjørnet.

03 Okt 2014

Stille høst ved Svartoren

Av Odd Tore Saugerud

Denne dagen var det nok vind i høyden til at bladene falt av bjørkene, men på Svartoren var det mest ganske stille og blankt.

03 Okt 2014

Demningen i Svartoren

Av Odd Tore Saugerud

Her rant opprinnelig Svarholbekken før den ble demt opp til et 2,8 km langt vann med en tømmerdemning på 1800-tallet. Svartholbekken ble da en viktig fløtningselv med ytterligere to demninger før Bindingsvann. På 1870-tallet ble det bygget tømmerrenne til Bindingsvann. Dagens betongdemning er fra 1958, restaurert i 1999. Den har ikke spor etter utløp til tømmerrenne.