Et belte av mosegrodde steiner

På Vettakollens østside går det i retning syd-sydøst et nær 1,5 km langt rettlinjet, smalt belte med store stein. Fra Rishøgda blir det bredere og mer spredt og det fortsetter videre til Skjennungsåsen. Det er et minne fra istiden, da det lå rester av isbreer her med endemorener som skapte blant annet Sognsvann og Maridalsvannet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

25 Sep 2014

En mosegrodd maurtue

Av Odd Tore Saugerud

På Vettakollens østside går det flere løyper og stier i retning nord-syd. Ved Måneskinnsløypa finnes denne godt mosegrodde maurtua omgitt av granskog på mosedekket bunn. Sopp er det også mye av i området, men denne høsten var det lite av de sikre matsoppene.

25 Sep 2014

Mot høst ved Lortputt

Av Odd Tore Saugerud

Det var skuffende lite høstfarger over Fuglemyra denne sene septemberdagen, men ved lille, uanselige Lortputt øst i Frønsvolltråkka hadde mose og gras fått skikkelig høstskjær. Den som på barmark går Måneskinnsløypa mot øst her, vil fort finne ut hva som inspirerte til navnet på putten.

25 Sep 2014

En gammel hestevei

Av Odd Tore Saugerud

Blåstien fra Vettakollen forbi Fuglemyra og til Frønsvolltråkka bærer mange steder preg av at den er mer enn et vanlig tråkk. Her, i bakken ned mot Frønsvolltråkka, er det tydelig at den i sin tid var steinsatt og bearbeidet til en om lag 1 meter bred hestevei.