En gammel hestevei

Blåstien fra Vettakollen forbi Fuglemyra og til Frønsvolltråkka bærer mange steder preg av at den er mer enn et vanlig tråkk. Her, i bakken ned mot Frønsvolltråkka, er det tydelig at den i sin tid var steinsatt og bearbeidet til en om lag 1 meter bred hestevei.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

25 Sep 2014

Godt gjemt hyttetuft på Rishøgda

Av Odd Tore Saugerud |

Tettvokst granskog på mosedekket bunn, ikke akkurat der hvor man skulle tro at det sto en liten hytte en gang. Særlig ikke når det rett ved er flere områder som fortsatt er åpne. Men her er det synlig passelig store steiner på rekke, og flere er bokstavelig talt gravet frem fra mosen, slik at omrisset av grunnmuren blir synlig. I anledning Kjentmannsmerket er det først gravet i gamle kilder og kart, så er terreng synfart nøye, og graving i mosen ga det endelige bevis.

26 Sep 2014

Over Pershusfjell

Av Torgeir Stenstad

Flott over Pershusfjellet i dag. Her utsikt mot selve Pershusvann. Noe sol, men også en kraftig regnbyge, og det var bare å søke tilflukt under et tre.

25 Sep 2014

Vakker middelalderkirke i Bærum

Av Kjersti von Krogh

Tanum kirke fra 1100-1130-tallet er konstruert i en rektangulær form, og er den ene av to middelalderkirker i Bærum. Kirken er romansk, og er kjent for sine kalkmalerier og middelalderske skulpturer.