Godt gjemt hyttetuft på Rishøgda

Tettvokst granskog på mosedekket bunn, ikke akkurat der hvor man skulle tro at det sto en liten hytte en gang. Særlig ikke når det rett ved er flere områder som fortsatt er åpne. Men her er det synlig passelig store steiner på rekke, og flere er bokstavelig talt gravet frem fra mosen, slik at omrisset av grunnmuren blir synlig. I anledning Kjentmannsmerket er det først gravet i gamle kilder og kart, så er terreng synfart nøye, og graving i mosen ga det endelige bevis.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

26 Sep 2014

Over Pershusfjell

Av Torgeir Stenstad

Flott over Pershusfjellet i dag. Her utsikt mot selve Pershusvann. Noe sol, men også en kraftig regnbyge, og det var bare å søke tilflukt under et tre.

25 Sep 2014

Vakker middelalderkirke i Bærum

Av Kjersti von Krogh

Tanum kirke fra 1100-1130-tallet er konstruert i en rektangulær form, og er den ene av to middelalderkirker i Bærum. Kirken er romansk, og er kjent for sine kalkmalerier og middelalderske skulpturer.

25 Sep 2014

Tokerudutsikten på Tanumåsen

Av Kjersti von Krogh

Vakker høstdag med utsikt over Tanumplatået og middelalderområdet der Tokerud-gårdene lå, ut over Sandvika by med Rådhuset, og videre ut fjorden forbi Kalvøya. I det flotte været så vi også over til Østmarka, hvor kuppelen på Haukåsen så ut til å være nesten ferdigrestaurert.