Septemberbad i Burudvann

På en solrik og varm ettermiddag midt i september målte jeg temperaturen i Burudvann til 17 grader så vidt. Etter litt vassing ble fristelsen for stor, og da var det å legge ut på en 15 minutter lang svømmetur - uten anger etterpå! Dette måtte jo bare foreviges, og assistert fotografering ble foretatt. Som bildet viser, har trærne begynt å innta høstlige farger, og på en så fin dag var det mange som koste seg rundt vannet. Det var også flere som tok seg en dukkert.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

13 Sep 2014

På den grønne green

Av Erik Unneberg

Golfbanen på Hellerud i Lommedalen ligger vakkert til, og på en fantastisk sensommerdag midt i september ble det en fotopause ved greenen på hull 1, som ligger langs sykkelruten mellom Guriby og Burudvann (rute 607). Fra omtrent samme ståsted ble bilde nr. 10007 tatt en solrik februardag i 2009.

13 Sep 2014

Gjøvikbanen passerer posten

Av Nina Didriksen |

På vei til kjentmannsposten ved NSBs gamle granittbrudd i Styggdalen, går stien langs toglinjen rett sørøst for Grua. Noen høydemeter opp i lia herfra ligger et ganske stort dagbrudd med skinnegang, dreieskive og bremsehus. Granitten herfra ble brukt til bygging av infrastruktur langs Gjøvikbanen fra ca. 1895 til 1905.

13 Sep 2014

En hvil midtveis

Av Nina Didriksen |

Midtveis i jakten på kjentmannsposter er det godt å slappe av, og det var nettopp dette "Midtvegssteinen" ble brukt til. Den lå mellom gårdene på Snellingen og mølla i bekken mellom Store og Vesle Snellingen. Underveis kunne de sette fra seg kornsekken mot den lille steinen oppå den store. I dag ble det en liten stopp for Nina Didriksen og firbente Skippy før de la i vei mot neste post, på Grua.