På den grønne green

Golfbanen på Hellerud i Lommedalen ligger vakkert til, og på en fantastisk sensommerdag midt i september ble det en fotopause ved greenen på hull 1, som ligger langs sykkelruten mellom Guriby og Burudvann (rute 607). Fra omtrent samme ståsted ble bilde nr. 10007 tatt en solrik februardag i 2009.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

13 Sep 2014

Gjøvikbanen passerer posten

Av Nina Didriksen |

På vei til kjentmannsposten ved NSBs gamle granittbrudd i Styggdalen, går stien langs toglinjen rett sørøst for Grua. Noen høydemeter opp i lia herfra ligger et ganske stort dagbrudd med skinnegang, dreieskive og bremsehus. Granitten herfra ble brukt til bygging av infrastruktur langs Gjøvikbanen fra ca. 1895 til 1905.

13 Sep 2014

En hvil midtveis

Av Nina Didriksen |

Midtveis i jakten på kjentmannsposter er det godt å slappe av, og det var nettopp dette "Midtvegssteinen" ble brukt til. Den lå mellom gårdene på Snellingen og mølla i bekken mellom Store og Vesle Snellingen. Underveis kunne de sette fra seg kornsekken mot den lille steinen oppå den store. I dag ble det en liten stopp for Nina Didriksen og firbente Skippy før de la i vei mot neste post, på Grua.

13 Sep 2014

Søndre Ullbråtan

Av Odd Tore Saugerud

Søndre Ullbråtan het tidligere Lille Rustan. Den ble i 1939 solgt av Bærums Verk til daværende eiere. I dag drives det tradisjonell gårdsdrift med sauer som beiter i Vestmarka. Vi opplevde at de ble sanket inn denne dagen. Vi anbefaler ikke ferdsel gjennom gårdens innmark.