Puttmyrene: nordre del av storputten

Puttmyrene syd på Risfjellet er noe av det mest idylliske i området. Dette er nordre del av den store putten med store furuer og begynnende høstfarger. Nord for denne er det tre småputter og to områder med farlig synkemyr.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

13 Sep 2014

Utsikt mot søndre del av Krokskogen

Av Odd Tore Saugerud

Blåstien fra Bjørum til Svartvann går over flere nyere hogstfelt som gir fine utsikter mot Krokskogen i nord. Fra venstre ser vi her mot åsene ved Sollihøgda og gården Skogen, deretter Køllen, Kjaglidalen og Gyrihaugen som en blåne. Midt på bildet E16.

13 Sep 2014

Nordre Jammerdal

Av Odd Tore Saugerud

Blåstien fra Bjørum til Svartvann går bratt opp fra E16. Etter om lag 85 høydemeter passerer den gården Nordre Jammerdal, eller Solstad som den nå kalles. Dette er en gammel husmannsplass, velstelt og forholdsvis solrikt beliggende på en hylle nordøst på Risfjellet.

12 Sep 2014

Vesleåsens fabelaktige utsikt

Av Nina Didriksen |

Varingskollen har sin Vesleåsen, sørøst for hovedtoppen. På en godværsdag (som vi har hatt mange av den siste tiden) er det vidstrakt utsikt mot Nittedal, Romeriksåsene og "Romeriket" bortenfor. Ta med kikkert! Du kan også klippe en av de nye kjentmannspostene.