Fin termikk over Eineåsen

Finværet og lavere sol gir sterk solstråling mot Eineåsens sydvegg, oppvarming av luften der og bra oppdrift. Kombinert med et svakt vinddrag fra syd gir dette uimotståelige fristelser for paragliderne. Her holdt de på fra før kl. 16 denne ettermiddagen, og på det meste var syv paraglidere i aksjon samtidig. Stort sett i meget spredt orden, men i nesten ett minutt var de samlet godt nok til å fylle søkeren, og samtidig være synlige i det formatet som Markadatabasen tillater. Kl. 19.58 var det fortsatt én som sirklet over sydveggen, men da tapte han høyde.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

10 Sep 2014

Nok en hengebro

Av Kjersti von Krogh

En overraskelse for mange tror jeg denne lille hengebroen over Fyllingselva er. Den er merket av tidens tann, men sies å være trygg å passere. Den ble anlagt da Holsledningen ble bygget i 1947/48, og arbeiderne som bygget mastene, trengte en rask vei å krysse elva på.

10 Sep 2014

Hakkloelva starter rolig

Av Kjersti von Krogh

Den restaurerte Hakkloa dam slipper rolig elva ned gjennom Hakkloløkene, men gir skikkelig lyd fra seg gjennom Smalstrømmen og ned i Bjørnsjøen.

10 Sep 2014

Djupvasshøgda 601 moh: kjentmannspost fra 1978

Av Odd Tore Saugerud |

Etter tidkrevende kryssing av Uglabekken og finorientering videre i vestlia opp mot Djupvasshøgda, gikk vi rett i posten, som fortsatt delvis sto der. En grønn Klöver stempelpute, en rød(?), og en hilsen fra Bernhard Herre lå i boksen. De sparsommelige restene av trig.tårnet til høyre for posten. I 1978 hadde det sannsynligvis nylig vært hogst her, men nå var det vokst til, og det var bare utsikt mellom trærne til f.eks. Ringkollen.