Gjennom skogen mot Nordkisa

På Romerike er det et stort nett av veier som er fine å sykle på. Svært mange steder er det gang- og sykkelvei langs bilveiene. Turen fra Nordbymoen, gjennom skogen i retning Moen og Nordkisa, er en fin avveksling til de asfalterte veiene.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

05 Sep 2014

På innsiden av en kjentmannspost

Av Nina Didriksen |

Kjentmannspost 50 står utenfor gruven på Spro på Nesoddens vestside. Posten står rett til venstre for åpningen, utenfor bildekanten. På Spro var det feltspatgruver på slutten av 1800-tallet og frem til 1. verdenskrig. Det var også steinbrudd, isdammer og sementfabrikk, den eneste i landet som lagde råstoff til syrefast sement. Posten står rett til venstre for åpningen, utenfor bildekanten.

05 Sep 2014

Inni en kjentmannspost

Av Nina Didriksen |

Det er mulig å gå inn i gruvegangen på Spro på Nesodden. Etter noen meter vider gangen seg kraftig ut, og en ser dagslys igjen. Utenfor gruven står det en kjentmannspost for perioden 2014-2016.

05 Sep 2014

Utsikt fra en kjentmannspost

Av Nina Didriksen |

Ved Spro gruver på Nesoddens vestside står det en kjentmannspost for perioden 2014-2016. Derfra er det flott utsikt over Oslofjorden. Herfra kan vi skimte både Kolsås og Holmenkollen.