Bratt på Haraldsfjell

Kjentmannspost nr. 1 i det nye heftet ligger på Haraldsfjell sør på Hurumlandet. Vi parkerte ved golfbanen/Myhrene gård og gikk en fin, blåmerket sti til toppen og posten. Stimerkingen starter i skogkanten ved åkeren ørlite vest for golfbanen. Vi fant ingen merking mellom skogkanten og hovedveien.

Bratt på Haraldsfjell

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

31 Aug 2014

Markanerdenes høytidsdag

Av Nina Didriksen |

I formiddag var det releaseparty for det nye kjentmannsheftet, og folk stilte i hopetall på Ekebergsletta. Etter foredrag (som dessverre altfor få hørte pga dårlig lyd) og postavduking var det nok mange som dro til skogs for å finne en post eller to.

31 Aug 2014

Så er vi i gang igjen

Av Kjersti von Krogh |

Håndboken for 2014-2016 ble sluppet i dag på Ekeberg, og hva passet vel bedre enn å ta en tur innom Østmarka på hjemvei og finne en nedlagt gruve i Smedåsen? Den ligger nordvest for Dalsåsen, og var ikke et kjent sted for et ektepar vi møtte som hadde brukt området i mange år på luftetur med hund. Heller ikke Kjentmannsboken har tidligere hatt med en gruve i Østmarka.

29 Aug 2014

Flatmyr

Av Odd Tore Saugerud

Flatmyr ligger øst på Bertelsmyråsen, og passer godt til navnet. Her er ikke bare myra flat, men landskapet rundt myra er også flatt i forhold til mesteparten av Kjekstadmarka. Denne dagen i slutten av august var det fortsatt fint shortsvær, men skyene fra neste lavtrykk fra syd var i ferd med å trekke opp, og selve myra hadde fått et tydelig høstlig fargeskjær.