Markanerdenes høytidsdag

I formiddag var det releaseparty for det nye kjentmannsheftet, og folk stilte i hopetall på Ekebergsletta. Etter foredrag (som dessverre altfor få hørte pga dårlig lyd) og postavduking var det nok mange som dro til skogs for å finne en post eller to.

Markanerdenes høytidsdag

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

31 Aug 2014

Så er vi i gang igjen

Av Kjersti von Krogh |

Håndboken for 2014-2016 ble sluppet i dag på Ekeberg, og hva passet vel bedre enn å ta en tur innom Østmarka på hjemvei og finne en nedlagt gruve i Smedåsen? Den ligger nordvest for Dalsåsen, og var ikke et kjent sted for et ektepar vi møtte som hadde brukt området i mange år på luftetur med hund. Heller ikke Kjentmannsboken har tidligere hatt med en gruve i Østmarka.

29 Aug 2014

Flatmyr

Av Odd Tore Saugerud

Flatmyr ligger øst på Bertelsmyråsen, og passer godt til navnet. Her er ikke bare myra flat, men landskapet rundt myra er også flatt i forhold til mesteparten av Kjekstadmarka. Denne dagen i slutten av august var det fortsatt fint shortsvær, men skyene fra neste lavtrykk fra syd var i ferd med å trekke opp, og selve myra hadde fått et tydelig høstlig fargeskjær.

29 Aug 2014

Trangeberget

Av Odd Tore Saugerud

Trangeberget er en velkjent bergformasjon i Kjekstadmarka. Også her var vi før digitalkameraenes tid, men den gang var det mindre bevokst i kløfta. Nå blokkerte trærne innsynet ovenfra, så dagens bilde måtte tas nedenfra (fra syd) i stedet.