Nøkkelen til et godt sommerliv

Det er stor aktivitet i Nøklevann om dagen. Folk padler og bader, med og uten hunder. Opp mot nordenden av vannet kom det et kjempeplask, og sannsynligvis var det en bever som irriterte seg over undertegnede på kajakktur.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

22 Jul 2014

Rollebytte i sommervarmen

Av Kjersti von Krogh |

For det måtte skikkelig sommer til før fotografen også badet! Badetemperaturen i Nordre Langvann, som ligger ved blåstien mellom Snippen og Sinober, ble målt til 22,5 grader i dag! Berit, som alltid er den badende på fotografens bilder, grep sjansen og fikk bekreftet at fotografen faktisk kunne svømme!

22 Jul 2014

Badeperlen Burudvann

Av Erik Unneberg |

Mange søkte seg til badeplassen ved Burudvann i dag, og ingen angret nok på det. Fotografen var en av dem som prøvde badevannet, og kunne bekrefte at det var like bra som det bildet gir inntrykk av. Målinger forskjellige steder i vannet viste temperaturer på mellom 22 og 23 grader.

11 Okt 1970

Vokser Migartjern igjen? status 1970

Av Odd Tore Saugerud

I teksten til bilde nr. 21955 fra 2014 stilte fotografen spørsmålet om Migartjern er i ferd med å vokse igjen. Bilde nr. 21956 fra 2010 antydet at grensene for vegetasjonen synes å være nokså like, men at det er mulig at vegetasjonen innenfor grensene er mer omfattende nå. Dette Ektachrome-diaset fra 1970, kombinert med andre dias fra 1969 og 1970 som viser tjernet sett fra strandkanten, viser at vegetasjonen den gang var mye mer glissen, og stort sett besto av siv. Mengden siv har økt noe, men den største forskjellen er de gule vannliljene, som tydeligvis trives bra. Bildet er tatt fra Gyrihaugen.