Den andre Cudriosteinen

Kjentmannsmerket har sin Cudriostein ved Cudriobakken rett syd for Øgården, se stedet Cudriobakken. Turorienteringen Ola Dilt har en annen vest for og litt syd for midten av Svartkulp. Bildet viser denne. Steinen er ikke imponerende stor, og ligger heller ikke tett ved hovedstien i området. Even Saugstad i boka Østmarka 2012 sier at Cudrios stein ligger vest for nordenden av Svartkulp. Her er det altså usikkerhet om hvilken stein som er den riktige, og for å komplisere det hele er steinen bare navnsatt, men ikke inntegnet på turkartet og GPS-kartet. I tillegg er blåstien tegnet til dels meget unøyaktig inn.

Den andre Cudriosteinen

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

04 Okt 2012

Panorama sør Blylaget

Av Lise Henriksen

Vi står omtrent på grensen mellom Frogn og Nesodden, like sør for Blylaget, og ser Bunnefjorden nordover.

18 Mai 2014

Båtbrygga i Solbukta

Av Lise Henriksen

Det er mai, og båtsesongen er ennå ikke på topp. Like nord for badeplassen Slora har hytteeierne sin båtbrygge. Herfra ser vi rett over til Sjødalsstrand på Svartskog.

14 Jul 2014

Blant mygg og klegg på Høgkollen

Av Nina Didriksen |

Turfølget Skippy peser i varmen. Toppen av Høgkollen er nådd, og matmor leter etter geocachen. Denne 316 meter høye kollen ligger mellom Tappenbergvann og Søndre Krokvann, midt i Østmarka naturreservat. Som seg hør og bør en varm julidag, er skogen dessverre også full av mygg og klegg som nesten drev fotografen til vanvidd.