Jansbråtan: våningshuset våren 2014

Tur mot den nyvernede Ringiåsen i dag, med avstikker til husmannsplassen Jansbråtan. Vinteren har fart hardt frem mot våningshuset siden forrige besøk i oktober 2013, se bilde nr. 20428. Dagens bilde er fra en annen vinkel, og viser tydelig hvordan terrassetaket har falt helt sammen, selve taket har seget enda mer sammen og hullet i det har øket i størrelse. En snøvinter til, og enden for et 200 år gammelt hus er nær. Uthuset står det bedre til med, men her bidrar nok en solid dør mye til stabiliteten. Nå, før krattet vokser til, viste det seg at det hadde vært enda et hus der mellom våningshuset og uthuset.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

08 Mai 2014

Kjølig maikveld på Mariholtet

Av Torgeir Stenstad

Nesten folketomt i Østmarka i kveld, og ingen på veien over åsen mot Nøklevann. Kun fire plussgrader ved Mariholtet gjorde at både lue og votter var gode å ha for fotografen som syklet.

05 Mai 2014

Sørlivika

Av Torgeir Stenstad

Sørlivika i Nøklevann er et utilgjengelig våtmarksområde om sommeren, og i kveld var det mange ender som ga lyd fra seg. Løvet er ute, men ellers var det en kjølig vårkveld.

04 Mai 2014

Isfritt - og snart badeklart?

Av Erik Unneberg

Om vinteren preppes det med scooter over Retthelltjern, men nå som våren har kommet til denne delen av Krokskogen, kan man konsentrere seg om vannets andre kvaliteter. Her er det nemlig fint å bade sommerstid. I ettermiddag var imidlertid vannet i kaldeste laget, selv om det i overflaten slett ikke var så verst.