Sørpe på Nordre Heggelivann

De siste dagers vær har tæret hardt på isen på vannene, også i høyden. På Nordre Heggelivann var det i ettermiddag bare sørpe igjen av overvannsisen som beskytter den egentlig isen som ligger 15 cm under. Da er det ikke lenge før isen begynner å gå. I dag tok vi veien rundt bort til Heggelia, over vannet her hadde blitt en våt opplevelse.

Sørpe på Nordre Heggelivann

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

21 Apr 2014

Fint vårskiføre langs Heggelivann

Av Fredrik Gade |

Det er fortsatt mye snø i høyden, og på veiene ut fra Sørkedalen er det skimuligheter fra henholdsvis Slora og Øvre Lysedam i retning Heggelia (langs vannet) og Gagnumseter (over Oppkuvvann). Her ved Bymyr var det varmt og godt i ettermiddagssola i dag. Snøen holder seg nok en stund til, men langs hogstflater som den på bildet, smelter snøen fort i solsteika.

21 Apr 2014

Isfisker på Store Svartungen

Av Thore Knudsen |

Flott avslutningsdag på påsken 2014 – selv om denne isfiskeren på Store Svartungen fikk dårlig med fisk. Han kunne fortelle at isen fortsatt er tjukk, slik at det er ingen fare for skiløpere som måtte velge isen framfor å følge løypa langs sjøen.

21 Apr 2014

Midlertidig parkert

Av Erik Unneberg |

På dagens skitur (Skoglund - Mikkelsbonn - Stovivollen - Grønland - Svartvann - Mikkelsbonn) møtte jeg preppemaskinen på Grønlandsveien, rett nord for Stovivollen. Doningen var imidlertid ikke i bevegelse, men virket litt strandet i grøften. Forlatt var den i alle fall. Skiføret var for øvrig upåklagelig, selv om det var noen barnåler enkelte steder i løypene.