Elvåga fra Persbråten

Skal, skal ikke? Advarsler til tross, det var fristende å følge sporene over Elvåga til Deledalen i dag (østover, mot høyre), og flere gjorde det. Vi ser nordover Nord-Elvåga i retning Mariholtet, hvor isen nok legger seg senest av alle vann i Østmarka. Her ved Persbråten/Pettersbråten lå det en husmannsplass i tidligere tider. Like ved lå også den gamle Elvåga sag, i fallet mellom Sør- og Nord-Elvåga. På 1800-talllet eksisterte det rundt 25 plasser bare rundt Nøklevann og Elvåga. Det var nærmest ei grend her inne ved Elvåga, med to Guldsmed-plasser, Bakken, Persbråtan, Tangen og Skytten-plassene, samt Dalbak, Mariholtet og Sundet lenger nord.

Elvåga fra Persbråten

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

01 Feb 2014

Folksomt ved Smørhullet

Av Lise Henriksen

Det var nærmest trafikkork ved løypekrysset ved "Smørhølet", sør for Langvann, i dag. Vi ser Sandbakkløypa mot sør, hvor den nydelige løypa over Fingerbølmyrene tar inn til venstre.

02 Feb 2014

I en liten dal

Av Svein Olav Nymoen

Når en kommer stien fra Setertjernet, ser en Gapahuken og vedskjulet i Bokkedalen fra nord-vest. Bokkedalen kan ikke skilte med vid utsikt. Til gjengjeld byr stedet på vennlig atmosfære og nesten alltid nykokt skaukaffe.

02 Feb 2014

I lett kupert terreng

Av Svein Olav Nymoen

Stien fra Setertjernet til Bokkedalen går i lett kupert terreng. Traseen er den samme hele året, og distansen er 1,8 kilometer. Når det er nok snø, kjøres det skiløype som krysser stien like ved Fischerhytta. Løypa går i en annen trasé.