Vintermorgen ved Nordby skole

Dagen gryr, og det er full vinter ved Nordby skole. Fra den andre siden av Nedre Rælingsveg (som går rett bak der fotografen stod) starter det skiløype inn til Myrdammen (1 km), Streifinn (6 km) og Vangen (ca. 12 km). Løypene fra skolen var imidlertid ikke kjørt opp i dag.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

27 Jan 2014

Nysne og lys

Av Erik Unneberg

Lysløypen på Holmen går ut fra idrettsanleggene, og ligger litt inneklemt mellom kjøpesentrene og E18. Men i dag dempet sneværet de fleste lyder, slik at det ble en stille kveld her tross alt.

27 Jan 2014

Silkemykt

Av Erik Unneberg

I dag var lysløypen på Holmen preparert, men nysneen prøvde så godt den kunne å dekke over sporene. Tungt for de som gikk fristil, men silkemykt for klassikerne.

27 Jan 2014

Fossli Skaftefabrikk ved Burudelva

Av Odd Tore Saugerud |

Burudvann og demningen der for driftsvann til Bærum Verk er kjente saker. Men fra Burudvann til møtet med Lomma er det et fall på 110 meter og flere fosser, og det ville vært merkelig om vannkraften ikke hadde blitt utnyttet til å drive mølle, sag eller annen industri. Et glemt, og nå nærmest også gjemt (av kratt), industrianlegg var Fossli Skaftefabrikk ved Kneikfossen nedenfor Annikveien. Først bygget i 1905 av den meget allsidige Hans Larsen Sleaskjulet, og senere påbygget flere ganger. Sysselsatte vanligvis tre personer, typisk produksjon 1200 skaft i uken. I drift til 1966, da plastskaft tok over for alvor. I fritt forfall til 1991 da fabrikken ble prioritert som kulturminne, og tak og bærende konstruksjoner ble delvis restaurert. Restaureringsarbeidet har nå stoppet opp igjen, men deler av maskinparken finnes fortsatt der. Vanskelig tilgjengelig vinterstid, men et nytt besøk kan være aktuelt rett etter løvsprett.