Vid utsikt mot vest

Hyttene nord for Kollekleiva er ikke bare større, de har gjennomgående også videre utsikt der de ligger nær kanten av stupet mot vest. Her er noe av utsikten fra hytta på bilde nr. 20973. Fra venstre Høgbrennåsen med industribyggene på Sollihøgda, og Skogen gård, hvor kyrne fortsatt går ute på de isdekte jordene. Helt i bakgrunnen Hørtekollen og Finnemarka, med de høyestliggende gårdene der. I virkeligheten er utsikten enda videre både mot syd og mot nord, men motsol og dis begrenset mulighetene for fotografering.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

31 Des 2013

Ikke alle kaffidoktorhyttene er enkle plankehytter

Av Odd Tore Saugerud

Det er omlag 25 kaffidoktorhytter på Køllen, og en del av dem er både store og velholdte. Det gjelder særlig hyttene nord for Kollekleiva, som denne er et godt eksempel på.

31 Des 2013

Lagret i forventning om bedre tider

Av Odd Tore Saugerud

Kaffidoktorhyttene på Køllen er i varierende størrelse og tilstand. Denne tømmerhytta ikke langt fra Kollekleiva er omsorgsfullt demontert, merket og lagret over og mellom pillarene den en gang sto på. Ikke nylig, selv om kaffekjelen fortsatt står i komfyren. Men i komfyren vokser også et lite juletre, og på materialene vokser mosen friskt.

01 Jan 2014

Lysløypa ved Vestmarksetra

Av Berit Saghaug Mørck

Slik så det ut i lysløypa ved Vestmarksetra den første dagen i 2014.