Tåka kommer i Lommedalen

Solens siste stråler treffer Kolletuppen, den sydvestligste av Åmotkollane, men nede i dalen har allerede tåka begynt å danne seg i skyggen. Veien fra By og til Trehørningen var strødd, men likevel var den så glatt at en traktor med piggkjettinger og henger bare med store problemer klarte å forsere krysset hvor veien til Aurevannsdemningen tar av.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

21 Des 2013

Småvanna: bare is med overvann

Av Odd Tore Saugerud

Denne desemberdagen var Småvanna et trist syn: is med oppløsningstendenser og overvann som var i ferd med å få en isskorpe. Best å holde seg på land, men der var det mest ruglete blankis, der folk hadde gått tidligere.

21 Des 2013

En uvanlig stikkrenne

Av Odd Tore Saugerud

Stikkrenna der veien til Småvannsdammen krysser Småvannsbekken har fem løp og er tydeligvis dimensjonert for ganske stor flom. Men det er selve stikkrenneløpene som er det uvanlige her. Disse er med stor sannsynlighet seksjoner av rørledningen til elektrisitetsverket ved bredden av Aurevann (Småvannsverket). De er i så fall fra før 1935, fortsatt i god form, og med stedvis intakt overflatebehandling både utvendig og innvendig. De har en diameter på om lag 71 cm, som er det samme som den til rørstussen ved Småvannsdemningen.

21 Des 2013

Skøyteføre

Av Nina Didriksen

Noen har skøytet, men det føles som en evighet siden det var skiføre i lysløypa fra Bomveien i retning Frognerseteren. På bilveien fra Midtstuen er det strødd og ok å gå, men i tidligere preparerte skitraseer er det speilblank is.