Hit, men ikke lenger!

Innkjørselen til Dalbo gård ser fortsatt innbydende ut, men her er ikke folk velkommen lenger. Det sperrer effktivt adkomsten til feltene med helleristningene, som nå bare kan nåes via en kronglete og ganske glatt og gjørmefylt sti langs gjerdet nordvest for gården. Skiltene er ingen tom trussel, vi har blitt tilropt og jaget da vi kom fra helleristningene, hvor forbudet da ikke var tydelig. Det var andre og triveligere tider da Erik Østby jr. regjerte!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

13 Des 2013

Dæli gård i nysnø og motlys

Av Odd Tore Saugerud

Ved Godthåb var det skare i skogen og is på stiene. Her nede ved Dælivann hadde ikke varmluften kommet til, og det var fortsatt tørrsnø. Et skyområde dempet sola og lot det likevel være et lysspill med høylys og skygger på det tynne nysnølaget.

13 Des 2013

Hyttene syd på åsryggen øst for Dælivann

Av Odd Tore Saugerud

Syd i hyttefeltet ligger disse to hyttene. Den til venstre har vært under oppussing en tid nå, den til høyre står det ikke så bra til med. Spor etter en hage med bærbusker med røde bær, men kratt og sitkagran er i ferd med å ta over.

13 Des 2013

Hyttene nord på åsryggen øst for Dælivann

Av Odd Tore Saugerud

På åsryggen øst for Dælivann ligger det flere hytter av eldre dato. Noen er i bruk, noen i forfall, og én er bebodd. Denne hytta ligger på en hylle på siden av åsryggen og har egentlig fin utsikt over Østre Bærum og Oslofjorden. Men krattet tetter seg til rundt den. I øvre høyre hjørne en av de andre hyttene, muligens Kristi Rolighet fra 1919, men vi har fått forskjellige opplysninger om hvor den ligger.