Tidlig-skiløping på Ølja

Vi gikk Ølja rundt på isen langs bredden. I sørenden traff vi på Tore Gullen, mester fra slutten av 70-årene. Han holder stilen fint ennå!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

07 Des 2013

Folksomt på Bleiksjøen

Av Fredrik Gade

Det var en kald og fin dag i Marka, med lav desembersol. Det er lite snø i terrenget, men utpå vannene øst for Storflåtan dam var det fine forhold for både ski- og fottur. I tillegg til Bleiksjøen, prøvde vi oss på Loka, Rundtjern, Rompa, Vesleflåtan og Hauken, og tilsammen ga dette oss to mil på ski. Alle vannene kunne tilby solid stålis denne dagen, og med nødvendig sikkerhetsutstyr og varsomhet i innløp og utløp (særlig i området der Loka og Vesleflåtan møtes), er dette ingen ekstremsport.

07 Des 2013

Gyriåsen: til Gullaugskleiva i skumringen

Av Odd Tore Saugerud

I hugstfeltene var det fortsatt rimelig lyst på tilbakeveien, men i den tettvokste granskogen lengre ned ble det heller mørkt. En slank nymåne hjalp ikke mye. I bakgrunnen skimtes Drammensfjorden.

07 Des 2013

Gyriåsen: utsikt mot solnedgangen og Drammen

Av Odd Tore Saugerud

Store hugstfelt mot syd og vest reddet utsikten fra Gyriåsen. Litt til høyre for midten av bildet anes Drammenselva og broene over denne. Her syd på åsen var det kjentmannspost i urtiden fra 1978 og i hvert fall til 1980.