Grunndalsåsen: toppen med store furuer

Grunndalsåsen 662 moh. er åsen mellom Holmenvann og veien fra By til Trehørningen. Toppen er bevokst med store furuer. Noen har tørket ut og har blitt felt av vestavinden. Legg merke til hakkespetthullet i furua helt til høyre. I hulrommet var det god plass, så god at det ikke var mulig å se om det var spor etter noe rede der.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

30 Nov 2013

Nye Holmevassbu

Av Odd Tore Saugerud

Bilde nr. 20661 i Markadatabasen viser gamle Holmevassbu anno 1943. Her er den nye, som også begynner å bli noen år gammel nå. Velholdt, men ikke ofte å se folk her de siste årene.

28 Nov 2013

Fjære i Aurevann?

Av Odd Tore Saugerud

Bildet fra denne lille vika viser tydelig at det ligger om lag to centimeter tykk stålis på land langs bredden, og at vannstanden denne dagen er om lag 40 centimeter lavere enn da isen ble dannet. Da vi var ved vannet for seks dager siden, var vannet isfritt, så her har isen lagt seg og vannstanden sunket raskt. Nå er det naturligvis ikke tidevann i Aurevann, men vannforbruket i Bærum de siste dagene må ha vært betydelig. Det var også mer vann i Vesleelva ut av Aurevann enn vanlig denne dagen.

28 Nov 2013

Øya i Aurevann

Av Odd Tore Saugerud

I Aurevann er det ei øy, og den er liten. Denne vindfulle dagen gjorde nordavinden sitt ytterste for å bryte opp isen rundt den. Merkelig nok var det ikke spor av overvann på isen, til tross for mange varmegrader de siste to dagene, og myrene rundt vannet var fortsatt frosne. I bakgrunnen demningen til Bærums Vannverk, og i horisonten Kolsås' karakteristiske profil.