Kunstig vinter II

Også i Kolsåsbakken går snøkanonene for fullt denne søndagen. Barnebakken Mygghenget er allerede godt dekket, og muligens også åpnet. I selve Lommedalen er det bare naturrim, men det er minst like dekorativt.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

24 Nov 2013

Kunstig vinter I

Av Odd Tore Saugerud

Fra Solkollen er det fin utsikt ut Lommedalen og mot Krydsbybakken og Kolsåsbakken. Her får Krydsbyløypa sin porsjon med kunstsnø. Boligfeltet Goslia får også sin andel av snøen. Fra tiden da jeg bodde ved siden av Kirkerudbakken husker jeg at hverken gratissnøen eller bråket fra snøkanonene var særlig velsett i nabolaget.

24 Nov 2013

Et trist gjensyn

Av Odd Tore Saugerud

For noen år siden fikk løypa fra By til Småvanna over Jordbærhaugkollen nytt skilt og ny rødmerking da løypa langs Lomma var utilgjengelig. Etter dette har det bare gått nedover med den, vindfall på tvers og på langs i løypa flere steder. Jeg husker den som en interessant løype, som kunne være meget krevende på skarpt føre. Den etterlatte brukne skien (ikke min) vitner om det.

24 Nov 2013

Hel ved og god servering på tradisjonsrik nordmarksplass

Av Kjersti von Krogh

Finnerud sportsstue, som i dag eies av Oslo kommune, ligger høyt og fritt på toppen av bakkene fra Sørkedalen. Alltid gjestfritt og hyggelig i hovedstua, og nå har også tre nordmarksjenter, Rita, Ingrid og Nina, startet egen bedrift i det ombygde bryggerhuset, hvor de selger spennende kortreiste produkter fra Nordmarka. Deres motto "La oss dele med deg av Nordmarkas overflod" er betegnende, - her er det godt å komme innom!