Verkensmåsan

Verkensmåsan, også kalt Breimåsan, ligger på det høyeste platået i Kjekstadmarka. Her er de høyeste punktene opp mot 360 moh. Man kommer hit ved å gå blåmerket sti mellom Småvannsbu og Blåfjellhytta.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

16 Nov 2013

På vinter vi venter

Av Eyvind Wang

I dag var det godt over ti varmegrader mange steder. Her ser vi fra Skaret, over Tyrifjorden og mot et snøkledt Norefjell. Virker som om det skal ta en stund før vinteren kommer til oss i lavlandet, men det er ikke unormalt.

16 Nov 2013

Stubdal gård i måneskinn

Av Odd Tore Saugerud

Det blir tidlig mørkt for tiden, og i dag var det praktisk med en en klar og nesten full måne som lyskilde på vei tilbake fra Nibbitjern. Vi hadde ventet oss lys på gården, men der var det helt stille og mørkt bortsett fra et enslig utelys. Dette bildet er tatt på frihånd med ISO 1600 og en eksponeringstid på 1,3 sekunder, mulig siden objektivet har innebygget bildestabilisator som faktisk virker bra.

16 Nov 2013

Nibbitjern: en godt gjemt demning

Av Odd Tore Saugerud

Når du ser dette bildet, forstår du nok hvorfor få er oppmerksomme på den gamle demningen. For det første ligger den ikke langs bredden av selve Nibbitjern, men i enden av et lite bananformet vann etter utløpet. For det andre er den ganske overgrodd. Dessuten er det rester av en enda eldre demning ved utløpet, så hvorfor lete videre da?