Nibbitjern: en godt gjemt demning

Når du ser dette bildet, forstår du nok hvorfor få er oppmerksomme på den gamle demningen. For det første ligger den ikke langs bredden av selve Nibbitjern, men i enden av et lite bananformet vann etter utløpet. For det andre er den ganske overgrodd. Dessuten er det rester av en enda eldre demning ved utløpet, så hvorfor lete videre da?

Nibbitjern: en godt gjemt demning

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

16 Nov 2013

Nibbitjern: en gammel demning

Av Odd Tore Saugerud

Selv om jeg har vært på og ved Nibbitjern mange ganger, var jeg ikke oppmerksom på at vannet tidligere var regulert med en ganske høy steindemning. Men takket være Kjentmannshåndboken 1994-96 fant vi at det hadde vært en post ved denne demningen, som i sin tid ble brukt til å samle og regulere tilleggsvann for fløtingen i selve Lomma og til driftsvann til Guriby sag.

16 Nov 2013

Nibbitjern: sommeren er over

Av Odd Tore Saugerud

Kanoene er dratt på land, og isen er i ferd med å legge seg på Nibbitjern. Snart er det slutt på den stille barmarkstiden her, og da kryr det av skiløpere på vei til eller fra Løvlia.

16 Nov 2013

Utsikt mot Gråberget og Gråbergtjern

Av Odd Tore Saugerud

Fra hyttene langs løypa fra Nibbitjern til Atjern er det fin utsikt mot Gråberget og Gråbergtjern. Det var gledelig å høre og senere treffe familier med barn i dette fine turområdet. Men nå blir skyggene tidlig lange.