All snøen

Dette var det største snøfeltet vi så i Ringkollen-traktene i dag, ellers var det mest småflekker. Her står vi på Rughaugen og ser mot Ringkollen. Veldig svakt til venstre for Ringkollen skimtes snøhvite Norefjell.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

12 Nov 2013

Snø på Norefjell

Av Nina Didriksen

Norefjell sett fra Rughaugen ved Ringkollen. På dette bynære fjellet er det skiføre både i oppkjørte løyper og i terrenget.

12 Nov 2013

Svarthaugen eller Svarthøgda?

Av Nina Didriksen

I Ringkollen-området ligger en heller ukjent åstopp som heter Svarthaugen på papirkartet og Svarthøgda på Skiforeningens nettkart. Uansett, utsikten er det ingenting å si på. Foran oss en navnløs myr, bak der Storflåtaflaka mot venstre horisont, mens Storflåtans vannspeil skinner i solen foran Oppkuvmassivet.

12 Nov 2013

Holmenvann: langs stien og skiløypa fra By til Småvann

Av Odd Tore Saugerud

Holmenvann, tjern på Krokskogen ved foten av Greinåsen i sydøst, 305 moh. Dette var min favorittløype fra By etter at jeg hadde flyttet til Bærum. I beste fall scooterpreppet, men langt å foretrekke fremfor den nokså kjedelige og tett befolkete «helårsløypa» langs Lomma. Vannet gjør seg best før snøen legger seg, som på denne novemberdagen, da tåkedisen over vannet kom og gikk hele tiden.