Svarthaugen eller Svarthøgda?

I Ringkollen-området ligger en heller ukjent åstopp som heter Svarthaugen på papirkartet og Svarthøgda på Skiforeningens nettkart. Uansett, utsikten er det ingenting å si på. Foran oss en navnløs myr, bak der Storflåtaflaka mot venstre horisont, mens Storflåtans vannspeil skinner i solen foran Oppkuvmassivet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

12 Nov 2013

Holmenvann: langs stien og skiløypa fra By til Småvann

Av Odd Tore Saugerud

Holmenvann, tjern på Krokskogen ved foten av Greinåsen i sydøst, 305 moh. Dette var min favorittløype fra By etter at jeg hadde flyttet til Bærum. I beste fall scooterpreppet, men langt å foretrekke fremfor den nokså kjedelige og tett befolkete «helårsløypa» langs Lomma. Vannet gjør seg best før snøen legger seg, som på denne novemberdagen, da tåkedisen over vannet kom og gikk hele tiden.

12 Nov 2013

Raufjellåsen: gamle furuer, mosegrodd ur og stup

Av Odd Tore Saugerud

Raufjellåsen, ås på Krokskogen, nordvest for Solkollen, 311 moh. Orienteringskartet viser høyt stup mot sydvest, dvs. muligheter for fin utsikt mot Lomma ovenfor Trangfoss. Men hardføre furuer trives også i stup, og med sola midt i mot var det vanskelig å få noe inntrykk av utsikten. Selv om kollen er ganske lett tilgjengelig til fots, går det ikke en gang et tråkk opp dit. Gammelt, mosegrodd hugstfelt med spor etter tømmervei i lia mot nord.

12 Nov 2013

Raufjellputten: enda et lite myrtjern

Av Odd Tore Saugerud

Raufjellputten ligger nord for og i skyggen av Solkollen, se bilde nr. 20611, mellom denne og Raufjellåsen, se bilde nr. 20614, 265 moh. Det er for lengst slutt på sola her for i år. Putten har fått isdekke, og myra omkring et tynt lag tele som ikke bærer.