Rasteplassen i november

I nordenden av Øvre Lysedam er det en fin rasteplass. Det ble en pause her i dag, og så lenge solen var fremme, var novembertemperaturen absolutt til å leve med. Men da solen forsvant, ble det en umiddelbar retur til Sørkedalen.

Rasteplassen i november

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

02 Nov 2013

Flott utsikt fra bygdeborgen på Djupdalsåsen

Av Kjersti von Krogh

Djupdalsåsen ligger på grensen til spennende og ville Skaugumsåsen naturreservat med mange dype daler og høye åser, og med stier på kryss og tvers. Bygdeborgen mener man er fra folkevandringstiden, ca. 400-600 e.Kr, og det finnes rester etter en ganske lang nedrevet mur på nordsiden og nedraste svære steiner på sydsiden av toppen. Det antas å ha vært treverk oppå murene.

02 Nov 2013

Novemberstemning ved Minnestøtten i Asker

Av Kjersti von Krogh

Flat sol og lange skygger, men ennu vakre høstfarver ved Minnestøtten over Asker falne under 2. verdenskrig, som står vis a vis Asker kirke. Minnestøtten er basert på vinnerutkastet til Asker-kunstneren Josph Grimeland, og ble avduket av Kong Olav 15. mai 1947.

02 Nov 2013

Utsikt mot Bergsåsen

Av Kjersti von Krogh

Fra Tangen ser vi mot gården Tveiter i lia nordvest for Semsvannet. I bakgrunnen Bergsåsen, Askers høyeste punkt (459 moh.). Bilde nr. 13164 viser samme motiv på en annen årstid.