Steinsfjorden sett fra stuptoppen ved Pipesteinen

Utsikten fra stuptoppen ved Pipesteinen er vid mot vest. Her treffer de siste gylne solstrålene Steinsfjorden med øyer og omliggende herligheter. Det er fortsatt futt i høstfargene i lavlandet, selv om november står for døren.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

29 Okt 2013

Pipesteinen 29. oktober 2013

Av Odd Tore Saugerud

Pipesteinen var kjentmannspost 1998-2000, og da var det sti dit merket med kjentmannsblå bånd. Nå var båndene for lengst borte, og tiden var inne til å gå opp stien igjen med GPS, slik at nye besøk kunne ordnes uten leting først. Steinen er vanskelig å fotografere fordi den ligger i Pipesteinskaret, hvor det for det meste er dyp skygge. Sammenlignet med bilde nr. 12511 fra 29. september 2010 er lysforholdene mer gunstige, og høstfargene kraftigere. Men da var Norefjell ganske hvitt, det var det ikke nå.

29 Okt 2013

Myromstjern: store, gamle maurtuer

Av Odd Tore Saugerud

Det kanskje mest spesielle ved Myromstjern var de mange og store gamle maurtuene langs nordbredden. Denne var vel to meter høy, men fraflyttet for lengst.

29 Okt 2013

Myromstjern: litt avsides nord for Bukkehøgda

Av Odd Tore Saugerud

Om Myromstjernet sier Marka fra A til Å: «488 moh. Nord for Bukkehøgda.» Kartet viser en sti dit fra Retthellseter, og den ender der. Ingen hytte, men en ruin etter en kåk vest for tjernet. Stup ned til vannet langs vestsiden. Et typisk myrtjern, pent, men litt avsides og anonymt. Bildet er tatt mot sydøst, og viser utløpet. Bratt ned mot Fjellsetra, og noen bra utsiktspunkter ved utløpet.