Høsten fikk igjen overtaket

Etter noen dager med litt kulde og snø i høyden, kom blanke høstdager tilbake og viste frem det vakre, frodige kulturlandskapet rundt Dalbo gård i all sin gylne prakt. Det er godt å ha noen utsiktsplatåer i den stupbratte nedstigningen fra Søndre Kolsås, slik at man kan nyte farvespillet i liene ned mot Dælivann.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

25 Okt 2013

Hard hinne

Av Nina Didriksen

Skogen speiler seg opp ned i den lille putten ved Bomveien mellom Midtstuen og Frønsvolltråkka. Noen tynne isflak markerer at natten var kald og at vi går mot vinter. Fotografen gikk mot Skjennungsåsen.

25 Okt 2013

Blank formiddag ved Setertjern

Av Kjersti von Krogh

Det er mange tjern i Oslomarka med navnet Setertjern, men skogstjernet under Nordre Kolsås som rundes på vei til Søndre Kolsås, er et av de mest idylliske.

25 Okt 2013

Restene av demningen ved Vambutjerna

Av Odd Tore Saugerud

I forbindelse med Kjerraten i Åsa ble anlagt, ble Vambutjerna demmet opp for å skaffe mer driftsvann til vannhjulene. Dette er restene av jord- og steindammen ved utløpet av Østre Vambutjern, opprinnelig to meter høy og 60 meter lang. Som en del av Kjerratstien er den merket med en informasjonstavle, ellers ville den ikke vært lett å oppdage, selv om den ligger helt inntil stien og skiløypa langs sydsiden av Midtre og Østre Vambutjern.