Kulturminnevandringen 2013

Asker og Bærum Historielags kulturminnevandring 2013 gikk av stabelen 13. oktober, med start fra Skuibakken og Harald Kolstad som guide. Her er det imidlertid leder av Skuibakkens venner, Morten Heldal Haugerud, som orienterer om bakkens storhetstid, gjenopplivingen i 2007, fredningen i 2009 og planene videre om å sette den i hoppbar stand igjen. Turdeltagertelleren kom etter hvert frem til at det var 110 tobente deltagere på turen og nok firbente. I bakgrunnen på bildet fra venstre Eineåsen, og deretter Kolsåsmassivet med Nordre Kolsås, Lille Kolsås og Søndre Kolsås.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

13 Okt 2013

Luftig blåsti ned fra Vardåsen

Av Kjersti von Krogh

Et yrende liv av barn og voksne på Vardåsen denne flotte oktobersøndagen, hvor mange satt i bare T-skjorten og nøt sola! En luftig blåsti med utsikt til Oslofjorden med Håøya og Drøbak i det fjerne førte oss etter hvert ned bratte sva til Gullhella stasjon.

13 Okt 2013

Tøff oppstigning til Vardåsen

Av Kjersti von Krogh

Mange stier fører opp til Vardåsen (348 moh.), den karakteristiske toppen som ses fra mange kanter. Grunnfjellet er vakker, lyserød granitt, og er et svært populært turmål med vid utsikt. Det går mange blåstier opp, den desidert bratteste har en stigning på ca. 230 høydemeter fra veien ved Dikemark. I pustepausene underveis kan man se klatrere i fjellveggen til høyre for oss.

13 Okt 2013

Nord i Brennåsen

Av Kjersti von Krogh

Slåttebråtan (307 moh.) ligger idyllisk til nordøst for Småvannsbu. Tidligere var dette en plass under gårder i bygda, men brukes nå som utfartsted for Dikemark sykehus.