Skarpsnoåsen: en kjentmannspost i urtiden

Skarpsnoåsen var kjentmannspost i urtiden, i alle fall i slutten av den i perioden 1978-81. Postbeskrivelsen da var i 1978 «På tårnet på trig.pkt. 520 moh», senere forandret til «På gran på trig.pkt. (520 moh)». Så det er klart at tårnet hadde falt sammen allerede i 1978, men var det fortsatt spor etter posten? Toppen på Skarpsnoåsen er en ganske lang rygg med bare eller bevokste småkoller. Den nordligste av dem hadde en liten varde, og ut av mosen på svaberget ved denne stakk det et metallfeste av den typen som ble brukt til trig.tårn, se til venstre nedenfor midt av bildet. Flere spor var det ikke.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

08 Okt 2013

Utsikt mot Storfjorden

Av Odd Tore Saugerud

Hvitmoseberg og utsikt over Holsfjorden mot Storfjorden i Tyrifjorden.

08 Okt 2013

En fallen furu på ryggen mot Holsfjorden

Av Odd Tore Saugerud

Det mest interessante veivalget videre mot toppen av Skarpsnoåsen er å følge kanten av ryggen mot Holsfjorden. Her er det glissen og grov furuskog, og mange utsikter mot fjorden. Her har vinden knekt en gammel tørrfuru.

08 Okt 2013

Vekslende vær og grønt på setervollen

Av Odd Tore Saugerud

Vollen rundt Sønsterudsetra holdes fint åpen, og her var det fortsatt både grønt og frodig. Været var etter hvert ganske vekslende. Her har solen akkurat funnet seg et hull i et heller mørkt skyparti. Samtidig lyste en fin regnbue opp under de mørke skyene mot øst.