En fallen furu på ryggen mot Holsfjorden

Det mest interessante veivalget videre mot toppen av Skarpsnoåsen er å følge kanten av ryggen mot Holsfjorden. Her er det glissen og grov furuskog, og mange utsikter mot fjorden. Her har vinden knekt en gammel tørrfuru.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

08 Okt 2013

Vekslende vær og grønt på setervollen

Av Odd Tore Saugerud

Vollen rundt Sønsterudsetra holdes fint åpen, og her var det fortsatt både grønt og frodig. Været var etter hvert ganske vekslende. Her har solen akkurat funnet seg et hull i et heller mørkt skyparti. Samtidig lyste en fin regnbue opp under de mørke skyene mot øst.

08 Okt 2013

445 moh., og fortsatt blomstring i oktober

Av Odd Tore Saugerud |

Foran seterhuset blomstrer skogstorkenebb fortsatt friskt her på 445 meters høyde et stykke inn i oktober. Også tveskjeggveronika og natt og dag, og noen hvite skjermplanter sto i blomst. Kanskje ikke så rart, det var 18 °C og nesten stekende sol da jeg startet nede ved Homledal denne dagen.

08 Okt 2013

Hytta til HS-cellen Etcetera

Av Odd Tore Saugerud

Helt syd på setervollen står nå hytta til HS-cellen Etcetera. Umalt plankehytte, som har fått ny pipe og nytt tak. Taket begynner allerede å bli mosegrodd. Råte i bunnstokker og bordkledning antyder at her kreves vedlikehold, ellers kan hyttas dager snart være talte. Dagens funksjon er lagerskur.