445 moh, og fortsatt blomstring i oktober

Foran seterhuset blomstrer skogstorkenebb fortsatt friskt her på 445 meters høyde et stykke inn i oktober. Også tveskjeggveronika og natt og dag, og noen hvite skjermplanter sto i blomst. Kanskje ikke så rart, det var 18 °C og nesten stekende sol da jeg startet nede ved Homledal denne dagen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

08 Okt 2013

Hytta til HS-cellen Etcetera

Av Odd Tore Saugerud

Helt syd på setervollen står nå hytta til HS-cellen Etcetera. Umalt plankehytte, som har fått ny pipe og nytt tak. Taket begynner allerede å bli mosegrodd. Råte i bunnstokker og bordkledning antyder at her kreves vedlikehold, ellers kan hyttas dager snart være talte. Dagens funksjon er lagerskur.

08 Okt 2013

Minnesmerke etter HS-cellen Etcetera

Av Odd Tore Saugerud |

Dette ubetydelige metallskiltet, riktig nok i rustfritt stål, er minnesmerket etter Milorgs HS-celle Etcetera rett syd for Sønsterudseter. Navnet fikk den på grunn av vanskelig beliggenhet og en så diffus veibeskrivelse at den like gjerne kunne ha blitt avsluttet med «etcetera, etcetera».

08 Okt 2013

Restene etter en vedkomfyr: HS-cellen Etcetera

Av Odd Tore Saugerud

På vei på ryggen videre oppover mot Skarpsnoseter fant jeg disse restene etter en vedkomfyr stablet opp mot en stubbe. I nærheten var det også murstein og bølgeblikk. Sverre Grimsrud kan fortelle at dette var plassen der Milorg HS-cellen Etcetera lå. Selve hytta er nå flyttet til Sønsterudseter, se bilde nr. 20369.