Nesseterveien: utsikt mot Holsfjorden

Nesseterveien går på juvkanten mot Sønsterudelva før den krysser elva. Glimtet av elva nede mellom trærne overlevde dessverre ikke komprimeringen til formatet i Markadatabasen. Rett etter at veien krysser Sønsterudelva går det en gammel mosegrodd vei mot syd. Det har alltid vært fristende å følge denne og se om den etter hvert ender ved Sønsterudseter, så det ble dagens veivalg.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

08 Okt 2013

Nesseterveien: Altanen

Av Odd Tore Saugerud

Rett før Nesseterveien krysser Sønsterudelva er veien sprengt ut på ei berghylle idet den passerer en bratt fjellvegg. Sverre Grimsrud kan fortelle at dette kalles Altanen. Før dagens vei fra 1960 gikk veien høyere opp, og passerte fjellveggen på ei trebru som var boltet fast i fjellet. Jeg fant ingen tydelige spor etter gamleveien. Jernbolter i fjellet over nyveien ser ut som borstenger som har kilt seg fast i sprekker eller som er boret inn og etterlatt som sikring mot utglidning og ras.

08 Okt 2013

Svaner i Bogstadvannet

Av Kjersti von Krogh |

Gnistrende høstfarver i store løvtrær rundt Bogstadvannet, den tilstøtende golfbanen med irrgrønne myke bakketopper, og som om ikke det var nok: to hvite svaner som gjorde det vakre bildet fullkomment.

08 Okt 2013

Indian summer i oktober

Av Kjersti von Krogh

Det nærmet seg 20 varmegrader ved Bogstadvannet denne andre tirsdagen i oktober, og bare farvene i naturen vitnet om hvilken årstid vi har gått inn i.