Bogstadsetra: steinfundamenter etter en utelåve

«I første halvdel av det nittende århundre brukte eierne av Bogstad lia ovenfor Fyllingen som seter, man ser tomten enda. – På nordsiden (av blåstien), 30 meter inne i skogen, ligger det steinfundamenter etter en utelåve.» sier Kjentmannsheftet 2008-10. Selv om vestsiden av stien skulle passet bedre, er dette det vi fant. Det må ha vært en svært liten låve med tram i stedet for låvebru. Kjentmannsmerkets blå plastikkbånd hang der fremdeles, men ifølge boken skulle selve posten ha vært på motsatt side av stien.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

02 Sep 2013

Porten sommerstid

Av Odd Tore Saugerud

Blåstien og rødmerket løype skiller lag akkurat før Porten, men her var rødmerket mest interessant, ikke minst fordi det var en kjentmannspost i perioden 2002-04 der. Og bakplaten til den var der fremdeles, rett bak og til høyre for den rødmerkede grana nederst i kløfta. Men dette er ikke den porten jeg husker fra (mye) tidligere besøk. Der var det myrlendt, og det må ha vært den som kalles Storporten i Portmyra.

28 Aug 2013

Trillesti ved Gjermåa

Av Amund Rasten |

Skiforeningen har i høst utbedret trillestien mellom "Fearnleyveien" på Hakadalsiden og Gjerdrum almennings vei på Romerikssiden sør for Storøyungen. Her bygger Petter Biong og Terje Kilstad bru over en myr.

01 Sep 2013

Flagg betyr åpent

Av Erik Unneberg

Når Røde kors-flagget vaier på verandaen på KIF-hytta, da er den åpen!