En elgtragedie ved Skotta

Det var ikke bare sol og vakker natur ved Skotta denne dagen. På vei fra stedet der bilde nr. 20031 ble tatt, begynte det å ligge knokler spredt i skogen, og de ledet til denne plassen. Hvorfor elgen hadde dødd her, kan man bare spekulere om, men mengden knokler sammen med masse pelshår skulle tyde på at den ikke hadde blitt skutt. Da er det nok mange dyr som har hatt gode måltider her.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

28 Aug 2013

Ettermiddagssol over Skotta

Av Odd Tore Saugerud

Fra Skamræk ble det gravd en kanal for å fløte tømmeret videre til Skotta. Utløpet av denne renna er inne i sivet her. Denne dagen var vannet i renna nesten stillestående, og renna er i ferd med å vokse igjen.

28 Aug 2013

Skamræk sett fra Gagnumseter

Av Odd Tore Saugerud

Været denne sene augustdagen var mer som midtsommer, men bildet viser at høsten nærmer seg: geiteramsen har fått grått hår, og bringebærene er modne.

28 Aug 2013

Skamræk: vannet renner nå som før

Av Odd Tore Saugerud

I teksten til bilde nr. 20025 blir det beskrevet hvordan vannstrømmen fra Skamræk til Nordre Heggelivann ble snudd i 1935. Som dette bildet viser, renner nå vannet igjen som det gjorde før da. For tiden er vannstanden i Nordre Heggelivann godt under maksimum reguleringsgrense, men det renner mye friskere ut av bunnluka i demningen enn over vannterskelen her, så vannstanden er antageligvis fortsatt på vei ned.