Augustsommer ved Sognsvann

Yrende liv av unge og gamle rundt Sognsvann denne deilige formiddagen i slutten av august. Ingen høsttegn å spore, vi nyter siste rest av sommeren 2013 i fulle drag!

Augustsommer ved Sognsvann

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

20 Aug 2013

Vannymfepar i parringslek: undervannslek eller egglegging?

Av Odd Tore Saugerud |

Etter hvert forsvant vannymfeparet videre nedover til de var helt under vann. Som bildet viser, var det flere par som viste samme oppførsel. Var dette en del av parringsleken, eller var det egglegging som fant sted? Jeg hadde ikke muligheter til å «forske» mer på det. Men etter en stund under vann, krøp paret opp igjen, og fløy videre til et annet strå. Det skjer mye i og ved et skogsvann, slik som her ved Stemnålstjern, om man tar seg tid til å se nærmere etter.

20 Aug 2013

Vannymfepar i parringslek: på vei til å havne i vannet?

Av Odd Tore Saugerud |

Etter å ha sittet en stund i hvilestillingen, begynte vannymfeparet å gli nedover strået de satt på. Her er det rett før hunnens vinger rører vannet. Utslitte, nær katastrofe? Libeller som flyter døde på vannet er ikke et uvanlig syn. Dette utspant seg ved Stemnålstjern.

20 Aug 2013

Vannymfepar i parringslek: hvile- og flystillingen

Av Odd Tore Saugerud |

Dette så ut til å være hvilestillingen under parringsleken. Slik var de også koblet når de fløy rundt i tandem. Vannymfer flyr forholdsvis langsomt og uberegnelig skjenende, langt fra libellene som er insektenes Harrier jagerfly. Bildet er tatt ved Stemnålstjern.