Siste gjenværende skogshusvære

Myggheim ligger flott til i Askers del av Vestmarka, og bygningen er de eneste av sitt slag som fortsatt er i bruk. Drives som serveringssted og varmestue av Asker Skiklubb, og er et populært turmål og møtested for småbarnsfamilier. Mange husker nok flyulykken som skjedde like øst for Myggheim lille julaften 1972, og hvor kun fem av 45 overlevde. Det er reist en minnestein ved løypa som passerer stedet der flyet tok bakken.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

11 Jun 2013

Det gode liv ved Asdøltjern

Av Kjersti von Krogh |

Små og store nyter en nydelig sommerdag ved Asdøltjern (266 moh.), som ligger på grensen mellom Asker og Lier, vest for Store Sandungen.

11 Jun 2013

Padling med grønn bakgrunn

Av Erik Unneberg |

Det var mange båter på Bogstadvannet i kveld. Det var flere som bedrev rotrening der, men kajakkene var i flertall. Var det kanskje et kajakkurs denne gruppen deltok på? Bildet er tatt fra Bogstad badeplass, og vi ser golfbanen som en grønn bakgrunn.

11 Jun 2013

Trehørningen og det gamle båthuset

Av Odd Tore Saugerud

Fra demningen er det bra ustikt mot Trehørningen og Kampesetervika. Båthuset har sett sine beste dager, og ser ut til å være på vei ned over båtene. Nordavinden i det siste har samlet blomsterstøvet i vestenden av demningen.