Det første glimt av fossen nedenfra

Fossen Jaklefoss er ikke enkelt og sikkert tilgjengelig langs bekken ovenfra. Det anbefales derfor å ta den nedenfra fra driftsveien, hvor også kjentmannsposten 2002-04 var plassert. Selv om fossene på bildet er både bratte og ganske høye, er de bare en forsmak. Det lyse feltet blant trærne i forlengelsen av den midtre bekken er selve Jaklefoss.

Det første glimt av fossen nedenfra

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

23 Mai 2013

Fortsatt flom

Av Odd Tore Saugerud

Flommen i Lomma kulminerte i natt, men det er fortsatt stor vannføring over demningen syd i Glitredammen. Heldigvis er det ikke meldt om skader, bortsett fra noen oversvømte åkre og en ikke passerbar fotgjengerundergang under E16.

23 Mai 2013

Sol etter regn

Av Odd Tore Saugerud

Etter regnet er det flom også i Lomma, som er en typisk flomelv: raskt opp, raskt ned. Flommen i elva kulminerte i natt, og da disse bildene ble tatt, hadde vannstanden ved Bærums Verk sunket mellom 40 og 50 cm. Etter hvert stakk også sola frem, og Glitredammen ble ganske idyllisk til tross for brunt vann. Beitende kyr, ender og svaner på vannet, og i luften svaler i lav flukt over vannet på jakt etter insekter. Bare skumstripene viser her at elva fortsatt går stor i fossen ved Bærums Verk.

21 Mai 2013

Fredelig maikveld ved Rausjø

Av Lise Henriksen

Vi ser Rausjø mot nordøst.