På sommersti 17. mai

På nasjonaldagen var varmen på plass i Marka, og stiene på Kolsås-massivet var tørre og fine som på en sommerdag.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

17 Mai 2013

Kirkerudbakken 17. mai

Av Erik Unneberg

Det var fortsatt igjen sne i Kirkerudbakken 17. mai, men snart har alt smeltet også her. Bildet er tatt fra Nordre Kolsås.

16 Mai 2013

Hyttetun med «Opel for Norge»

Av Odd Tore Saugerud

I tillegg til hytta på bilde nr. 19485 inneholder også hyttetunet også uthus med toseter og en hensatt Opel Kadett C (1973 til 1979) i gjennomrustet tilstand. Hensatte biler er det ikke så mange av lenger her i distriktet, og denne plasseringen er nokså spesiell, siden det bare er utydelig sti frem til hytta. På orienteringskartet fra 1986 er det også bare merket utydelig sti. Så bilen må ha stått der lenge, og det må ha vært en jobb å få den dit. Bildet er tatt 200 meter øst for Madserud.

16 Mai 2013

Hytta "Borgen" - et luftig interiør

Av Odd Tore Saugerud

Om hytta på bilde nr. 19485 (200 meter øst for Madserud) så ganske bra ut sett fra øst, så viser interørbildet at her er det ikke mye som holder taket oppe. Dette er ingen liten, primitiv hytte, men en hytte med stor stue, kjøkken og soverom, og ovn i alle rommene. Kanskje holdt en forening til her? Maleriet på brannmuren taler i alle fall om hvem som ble CCMester og visemester i 1947 og -48, og hvilke poengsummer de oppnådde. På gamle turorienteringskart er den navnsatt som «Borgen», men kilder som ABleksikon gir ingen hint om hva som foregikk her.