Hyttetun med «Opel for Norge»

I tillegg til hytta på bilde nr. 19485 inneholder også hyttetunet også uthus med toseter og en hensatt Opel Kadett C (1973 til 1979) i gjennomrustet tilstand. Hensatte biler er det ikke så mange av lenger her i distriktet, og denne plasseringen er nokså spesiell, siden det bare er utydelig sti frem til hytta. På orienteringskartet fra 1986 er det også bare merket utydelig sti. Så bilen må ha stått der lenge, og det må ha vært en jobb å få den dit. Bildet er tatt 200 meter øst for Madserud.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

16 Mai 2013

Hytta "Borgen" - et luftig interiør

Av Odd Tore Saugerud

Om hytta på bilde nr. 19485 (200 meter øst for Madserud) så ganske bra ut sett fra øst, så viser interørbildet at her er det ikke mye som holder taket oppe. Dette er ingen liten, primitiv hytte, men en hytte med stor stue, kjøkken og soverom, og ovn i alle rommene. Kanskje holdt en forening til her? Maleriet på brannmuren taler i alle fall om hvem som ble CCMester og visemester i 1947 og -48, og hvilke poengsummer de oppnådde. På gamle turorienteringskart er den navnsatt som «Borgen», men kilder som ABleksikon gir ingen hint om hva som foregikk her.

16 Mai 2013

"Borgen" - stor tømmerhytte i forfall

Av Odd Tore Saugerud

I en skaukrull 200 meter øst for Madserud holder denne ganske store tømmerhytta seg noenlunde oppreist. På orienteringskartet fra 1986 er det merket hytte i åpent (ryddet) område her. Nå er rydningen vokst igjen med kratt av blant annet roser og sibirkornell, men hytta henger i pipa, som har sprukket og blitt nokså skjev. På gamle turorienteringskart er den navnsatt som «Borgen».

14 Mai 2013

Uten løvsprett og med rester av is i vika

Av Kjersti von Krogh

Lorttjern ligger vest for Lille Åklungen. Det er midt i mai, og ennu ligger det is innerst i vika, og bjerkene i området har ikke tegn til museører. Noen dager med varmt vær nå vil nok gjøre skogen atter grønn!