"Borgen" - stor tømmerhytte i forfall

I en skaukrull 200 meter øst for Madserud holder denne ganske store tømmerhytta seg noenlunde oppreist. På orienteringskartet fra 1986 er det merket hytte i åpent (ryddet) område her. Nå er rydningen vokst igjen med kratt av blant annet roser og sibirkornell, men hytta henger i pipa, som har sprukket og blitt nokså skjev. På gamle turorienteringskart er den navnsatt som «Borgen».

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

14 Mai 2013

Uten løvsprett og med rester av is i vika

Av Kjersti von Krogh

Lorttjern ligger vest for Lille Åklungen. Det er midt i mai, og ennu ligger det is innerst i vika, og bjerkene i området har ikke tegn til museører. Noen dager med varmt vær nå vil nok gjøre skogen atter grønn!

14 Mai 2013

Kroktjern: innløpsbekken

Av Odd Tore Saugerud

Innløpsbekken fra nord i Kroktjern er bred og dyp, og ville ikke vært enkel å uten krysse uten en klopp. Den er der heldigvis, og bildet er tatt fra kloppa. Tre forskjellige kart som viser innløpsbekkene angir disse på fire (!) forskjellige steder. Myra var for våt til å undersøke dette mer nøye.

14 Mai 2013

Kroktjern: en gammel, ekte trepram

Av Odd Tore Saugerud

Kroktjern er tydeligvis et brukbart fiskevann, for her er det både fisking forbudt-oppslag og en gammel trepram. Kloppa over utløpsbekken i bakgrunnen.