Migaren springer ikke enda

I 2012 hadde Migaren sprengt ispanseret allerede 20. mars, se bilde nr. 16289. I år er det bare små hull i panseret mer enn én måned senere, og vannføringen er beskjeden. Riktig nok er det tydelige spor etter større vannføring, men en kald vinter med forholdsvis lite nedbør kombinert med en sen og kald vår gjør at ispanseret er ekstra tykt i år. De med god skjerm vil se at den øverste delen av fossen ser ut til å renne oppover i de harde vindkastene fra vest, og de med enda bedre skjerm vil kanskje se at det er bra med blåveis på venstre side av fossen.

Migaren springer ikke enda

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

23 Apr 2013

Våren nærmer seg Skardtjern - dagpåfugløye

Av Odd Tore Saugerud

Blåveis ved Skardtjern var nokså uventet, dagpåfugløye enda mindre ventet. Vi har i vår sett noen slengere i solhellingene nedenfor Kolsås, med det er 300 meter lavere. Dette var en urolig type som tok noen korte oppvarmingspauser på varme steiner, før den flagret videre, tilsynelatende uten særlig plan.

23 Apr 2013

Våren nærmer seg Skardtjern - blåveis

Av Odd Tore Saugerud |

Skardtjern ligger 462 moh. og er ikke det stedet man ville ventet tidlige vårtegn. På vannet er løypa fortsatt merket med pinner, og det er tydelige skispor både over vannet og videre opp skogen mot nord. Men i den bratte skråningen mot syd blomstret blåveisen friskt.

23 Apr 2013

Fint i høyden

Av Nina Didriksen

Ingenting å si på snø og føre ved Damputtene mellom Movann og Tømte. Her var sol, fuglesang og en intens duft av vår, og vel verdt turen etter jobb.